Karakter Tanıtımı | Dick Grayson

Yayımcı: DC Comics
İlk görünüm: Detective Comics #38
Nightwing olarak ilk görünüm: Tales of the Teen Titans #44
Yaratıcı: Bon Kane ve Bill Finger
Tam  Adı: Richard John ‘’Dick’’ Grayson/Wayne
Karakter adları: Robin, Nightwing, Batman, Ajan 37
Lakapları: The Boy Wonder, Dünya’nın En İyi Akrobatı


   Öncelikle açıklama yapmak istiyorum ki, bu yazıyı Turkish Comics'de paylaştım, fakat kendi bloğumda da yayınlamak istedim. 
  Konuya dönecek olursak her ne kadar sinematik evrende görememiş olsak da kendisini, Batfamily denince akla gelen ilk karakterlerden biri elbetteki Dick. Bu durumda Batman tarihindeki ilk Robin olmasının katkısı ise epey büyük. Öncelikle Dick’in orijin hikayesiyle başlamak istiyorum.
  Dick, bir Grayson olarak  ‘’Flying Graysons’’ isimli akrobat bir ailenin en küçük oğludur. Aile Büyük Haly Sirki’nin ünlü şov gruplarından biridir. Dick gerçekten güzel ve eğlenceli bir hayat sürmektedir fakat bu durum uzun süre geçerli olmaz. Sirk turne sırasında Gotham’a gelir, burada uzun süre kalırlar. Bu durum üzerine Zucco sirki haraca bağlamak ister. Sirk sahibi bu teklifi kabul etmeyince ‘’Sen misin kabul etmeyen?’’ diyen Zucco, Graysonların şovunu sabote eder.  Bu sırada 6-8 yaşlarında olan Dick (yaşı hakkında farklı kaynaklarda farklı yaşlar söylense de bu aralıkta olduğu biliniyor.) aileden hayatta kalan tek kişi olur. Dick olay mahalini inceleyerek ailesinin ölümünün şokunu yaşarken Batman de inceleme yapmak için oraya gelir ve Dick’i görür. Bruce’un ailesi konusundaki hassasiyetini ‘’Martha’’ olayından artık herkesin öğrendiği üzere, burada da über hassaslığını konuşturur ve Dick ile arasında bir bağ hissederek onu önce Bruce Wayne kimliği ile koruma altına almış daha sonra ise evlat edinir.
  Dick Bruce ile yaşamaya başlar fakat bir gün Bruce Dick’e Batman kimliğini açıklamaya karar verir. Zaten az çok bu durumdan şüphelenen Dick, ailesinin intikamını istediğini söyler. Bu küçük akrobat çocuğun içindeki tutkuyu gören Bruce, onu eğitmeye başlar.  Böylelikle Dick Grayson, Batman tarihinin ilk Robin’i olur.
  Robin olarak çok sevilen ve uzun süre Robin olarak kalan Dick, Two-Face tarafından kaçırıldığında psikolojik olarak çöküş yaşamış ve bir süre Batman’den uzaklaşmıştır. Fakat geri dönmüş, döndüğündeyse daha güçlü ve istekli hale gelmiştir. Ayrıca Hudson Üniversitesi’nde Hukuk eğitimi almış, suçla savaşı farklı bir boyuta da taşımıştır.
  İlerleyen zamanlardaysa side-kick akımı başlar ve Aquaman, Flash, Wonder Woman gibi karakterlere de side-kick karakterleri yaratılır, daha sonra bu genç karakterlerden bir ‘’Teen Titans’’ grubu oluşturulur. Oldukça sevilen bu ekibin liderliğini uzun süre Robin yapar ve ‘’Teen Titans’’ ekibi en az Justice League kadar sevilir.
  Zamanla kendini daha da geliştiren Dick’e Robin olmak yeterli gelmemeye başlar. Bruce ile bu konuda konuştuğunda Bruce da artık kendi ayakları üzerinde durabileceğini fakat Robin kimliğini bırakması gerektiğini söyler. Bu durumda Robin kimliği dışında hangi kimlikle yoluna devam edeceğini düşünen Dick kendini Superman’in yanında bulur. Hikayesini ona anlatır ve Superman ona kendi gezegenindeki Nightwing isimli bir kahramandan söz eder.  Karakter bir bakıma Kandor şehrinin Batman’idir. Karakterin hikayesinden etkilenen Dick, yoluna Nightwing olarak devam eder.

Fakat her zaman bizim için en iyi Robin olarak kalacaktır. 

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Instagram